Railtoerweekend

Extra trips

Om de zoveel jaar proberen wij een langere reis te maken met deelnemers van het railtoerweekend. We zijn al in Schotland, Ierland, Noorwegen en Tsjechië geweest. Over de volgende trip is nog niets bekend.

Hou de site in de gaten.
 
Info Tsjechië Toer

Hallo motorvriendinnen en vrienden,

Voor je het weet is het september en gaan we met z'n allen naar Tsjechië. Iets waar wij als organisatie al weer een tijd naar uit kijken. Vergeleken met andere buitenlandse trips wordt dit weer iets heel anders. De opzet is natuurlijk al anders, omdat we 7 nachten verblijven op het park. maar dat gaat helemaal goed komen, daar twijfelen wij geen moment aan. Alles zal gedaan worden om het ons naar het zin te maken.

Even een overzicht vaan de reis:
We verzamelen op woensdag 7 september in Hotel "Zum Goldnen Hirsch"in Wermsdorf, dit is tussen Leipzig en Dresden. Gerekend vanaf Amsterdam is dit 680 kilometer. Maar jullie zijn natuurlijk helemaal vrij hoeveel dagenje hier over wilt doen. Als je maar aan het eind van de middag in Wemersdorf bent. Kunnen we onder het genot van een drankje elkaar welkom heten, en aansluitend gaan we met elkaar eten in het hotel.

Donderdag 8 september:
We rijden naar onze eerste overnachtingsplaats in Tsjechie - Hotel Vladimir in Usti nad Labem.

Vrijdag 9 september:
We rijden naar Starkov in het Reuzengebergte naar Greenvallypark. www.greenvallypark.com.

Uiteraard ontvangst met een drankje en daarna gaan we met z'n allen genieten van het buffet. Op dit park verblijven we 7 nachten, dus zes dagen geen koffers meer inpakken, ook wel eens lekker toch? Vanaf hier gaan we iedere dag wat ondernemen. De leiding van het park gaat ook beveiliging organiseren voor onze motoren, en op de dagen dat we geen motor rijden zal dit ook overdag gebeuren.

Zaterdag 10 september:
8.00 uur ontbijt. Vandaag blijven de motoren even op de sandaard, de laatste dagen hebben we genoeg kilometers gemaakt. Deze dag zal er een tourincar voor ons klaar staan, die ons via een mooie route richting Polen gaat brengen. We gaan naar de plaats Kudowa Zedroj alwaar een spa park en een markt is. De dames onder ons zullen dit zeker waarderen. Onderweg hier naartoe zullen we in Drevicek nog een molen bezoeken. Vanaf hier gaan we terug richting Tsjechie naar Pstrazna waar we gaan dineren bij een visrestaurant, misschien moeten we zelf eerst nog vis vangen. Op de weg terug naar het park zullen we nog stoppen in Hronov-Triton waar we een wijnproeverij zullen hebben, ook wel weer even lekker dachten wij zo. Daarna terug naar het park voor een luie avond, voor wat daar nog van over is tenminste.

Zondag 11 september:
8.00 ontbijt. We gaan een route rijden. De routes gaan we natuurlijk zelf maken, maar uiteraard is iedereen vrij om er zelf op uit te trekken. 's Avonds op het park zal er voor ons een heel varken aan het spit gaan en daar nemen we natuurlijk weer een drankje bij.

Maandag 12 september:
8.00 uur ontbijt, we gaan ook weer een route rijden. 's Avonds etern in een restaurant in het dorp, we zullen vanaf het park met paard en wagen opgehaald worden.

Dinsdag 13 september:
8.00 uur ontbijten, wederom gaan we een route rijden door het geweldige gebied richting Pec pod Snezkau alwaar we een trip kunnen maken met de kabelbaan richting de hoogste berg van Tsjechie de Snezka (1602 meter). Hier zouden we ook van de lunch kunnen genieten. Wil je met de kabelbaan omhoog en terug lopen ben je tussen de twee en drie uur onderweg. Op de terugweg richting het park gaan we eten in restaurant Kuceru in Trutnov. Dan weer terug naar het park voor een drankje en gezellig na kletsen met z'n allen.

Woensdag 14 september:
7,00 uur ontbijt, vandaag zal er wederom een tourincar voor ons klaar staan. We gaan vandaag een bezoek brengen aan Praag. Ook zal er een Nederlands sprekende gids geregeld worden. We hebben heerlijk de tijd om van Praag te gaan genieten. Op de terugweg naar het park zullen we onderweg gaan dineren.

Donderdag 15 september:
8.00 uur ontbijt, vandaag staat er weer een route op het programma. We gaan waarschijnlijk ook een stop maken bij de Olivetin brouwerij in Broumov. We gaan voordat we terug zijn op het park nog eteen in na Myte.

Vrijdag 16 september:
7.00 uur ontbijt. Vandaag gaan we onze spullen weer pakken en rond half negen vertrekken we richting het noorden. We rijden een route door het nationaal park Narodowy in Polen. Net over de grens in Duitsland, in de plaats Bad Muskau zullen we overnachten in Kultur Furst Puckler Park Hotel. Werkelijk weer een prachtig kuur hotel, dus we hopen hier een beetje op tijd te zijn zodat iedereen die dat graag wil, ook gebruik kan maken van de faciliteiten. Dineren 's Avonds in het hotel.

Zaterdag 17 september:
8.00 uur ontbijt. Na het ontbijt vertrekken we via een mooie route richting ons laatste hotel van deze reis in Nienburg Acamed Resort Hotel. Hier gaan we natuurlijk weer een heerlijk hapje eten, en dan gaan we deze reis afsluiten met een afscheidsavond en hopen dat we terug kunnen kijken op een geweldige reis.

Zondag 18 september:
vanaf 8.00 uur weer ontbijt. Iedereen gaat naar huis op plakt er nog een paar dagen aan vast, maar de reis is dan ten einde.

Zoals jullie hebben kunnen lezen hebben we er een complete reis van gemaakt. Zelf zijn we heel enthousiast over deze trip. Dus in de reis zitten alle overnachtingen inclusief ontbijt- die 6 dagen dat we vanaf het park vertrekken krijgen we ook een lunchpakket mee. Alle maaltijden in de avond zitten ook bij de prijs in. Maar wel excl de drank natuurlijk.

Groeten Peter en Teun